FoodLab Limburg leidt gratis ruim 90 leermeesters op!

In december 2020, middenin de corona crisis, besloot FoodLab Limburg een actie op te starten; door het gratis aanbieden van de opleiding Praktijkopleider (leermeester in de Horeca) wilden wij van ons laten horen. Niet alleen naamsbekendheid was een doelstelling; zeker ook het scholen van medewerkers in de horeca tot Praktijkopleider was voor FoodLab Limburg van groot belang. Want in de huidige tijd, waar er krapte heerst op de arbeidsmarkt, is het bijzonder belangrijk dat nieuwe medewerkers, leerlingen of stagiaires goed worden ingewerkt en worden begeleid. Door het aanbieden van deze scholing waren we in staat we dat beïnvloeden.

En dat bleek een schot in de roos! De eerlijkheid gebied te zeggen dat we verrast werden door het overweldigende aantal geïnteresseerden. Allereerst werden de inschrijvingen van partners/relaties van FoodLab Limburg in behandeling genomen. Hierna kwamen de overige inschrijvingen aan de beurt. Nog voor het einde van de inschrijvingsperiode hadden we al een wachtlijst moeten aanleggen. Uiteindelijk hebben meer dan 90 cursisten gebruik kunnen maken van de actie om kosteloos opgeleid te worden tot Praktijkopleider!

Op dinsdagochtend 1 juni werden, tijdens een informele bijeenkomst aan de eerste groep deelnemers de bewijzen van deelname overhandigd. Plaats van handeling was Beachclub Degreez.

Omdat niet iedereen hierbij aanwezig kon zijn werden een paar van de cursisten op het werk door André Duijghuisen bezocht. En kregen zij het bewijs van deelname toch nog overhandigd!

Ook de deelnemers van de tweede groep hebben ondertussen te horen gekregen of hun ingeleverde portfolio met een voldoende is beoordeeld. En ook zij krijgen dan natuurlijk het bewijs van deelname uitgereikt. In verband met de oplopende drukte zal dat niet gebeuren tijdens een bijeenkomst. De projectleiders zullen zoveel als mogelijk de bewijzen persoonlijk overhandigen.

Alle portfolio’s van de 3de groep worden nu beoordeeld. De deelnemers aan deze groep zullen in de komende tijd te horen krijgen of zij als leermeester ons mooie horecavak mogen overdragen aan de nieuwe generatie!FoodLab Limburg leidt gratis ruim 90 leermeesters op!

FoodLab Limburg leidt gratis ruim 90 leermeesters op!

Deel dit bericht: