Lyloe Obernhoff succesvol tijdens Grow Limburg 2021

Limburgse agrofoodstudenten hebben de afgelopen weken hun innovatieve conceptideeën en adviezen middels een videopitch aan het bedrijfsleven gepresenteerd via het online GROW-platform. Ook dit jaar stond het event GROW bol van de innovatieve agrofoodprojecten. Naast dat de studenten op deze manier in contact konden komen met hun potentiële werkgevers van morgen, maakten ze tevens kans op mooie prijzen. De winnaars van de vakjury- en publieksprijzen werden donderdag 10 juni, tijdens het online GROW-event bekend gemaakt, waaraan FoodLab Limburg haar medewerking verleende.

Voor de vakjuryprijzen zijn de conceptideeën en projecten onderverdeeld in drie categorieën: Food, Duurzaamheid en Techniek. Per categorie koos de vakjury een winnaar aan de hand van zes criteria: innovatie, haalbaarheid, toegevoegde waarde voor de markt, profilering, presentatie en duidelijk beeld van het eindproduct.

Lyloe Oberndorff behaalde haar diploma zelfstandig werkend kok niveau 3 bij het Vista College. Nog niet uitgeleerd startte zij de opleiding Gespecialiseerd Kok bij Gilde Opleidingen. Donderdag 10 juni werd Lyloe uitgeroepen tot winnaar van de vakjuryprijs in de categorie Duurzaamheid. Zij gebruikte regionaal geproduceerde lupine in verschillende gerechtjes als brownies en falafel. ‘Lupine is een nieuw ingrediënt uit de regio. Het verwerken van regionale lupine in plaats van de sojaboon uit verre landen is een absolute meerwaarde voor een verdere verduurzaming. Mooi om te zien dat de jonge generatie koks hier al mee leert omgaan’, prees de vakjury haar idee.

Voor meer informatie en het winnende pitch van Lyloe verwijs ik graag naar de site van GrowLimburg 2021! Tags: experimenteren, FoodLab Limburg, innovatief onderwijs, samen innoveren, samenwerken, vernieuwen

Lyloe Oberndorff winnaar vakjuryprijs Duurzaamheid!

Deel dit bericht: