FoodLab Limburg opnieuw betrokken bij nieuw werkgelegenheidsproject Midden Limburg

Laatste week aanmelden project ‘AAN DE GANG’
Er liggen arbeidskansen in de horeca!

Met ‘AAN DE GANG’ hopen zes lokale horecaondernemers mensen te enthousiasmeren voor een baan in de horeca. Het project is een initiatief van Leerwerkloket Midden-Limburg en wordt uitgevoerd in samenwerking met WerkgeversServicepunt Midden-Limburg, Werk.kom, Foodlab Limburg, UWV en Koninklijke Horeca Nederland. Door middel van masterclasses en een stage, maken deelnemers in korte tijd kennis met het horecavak. Bij gebleken geschiktheid kunnen ze na slechts zes weken ‘AAN DE GANG’ bij een van de bedrijven, waar ze dan verder worden opgeleid in de praktijk.

Omdat goed horecapersoneel tegenwoordig schaars is, slaan diverse organisaties uit Midden-Limburg de handen ineen in hun zoektocht naar medewerkers. “Met ‘AAN DE GANG’ bieden we mensen een kans op een baan in de horeca. Werkervaring of een relevante opleiding is niet nodig. Als iemand enthousiast is en graag wil werken, dan leren we het vak wel in de praktijk’’. Dat is in een notendop de visie op werkgeverschap van Recreatiepark De Leistert in Roggel, Grand Café Xity in Roermond, Cox & Co in Roermond (bekend van onder andere Schnitzelparadies en De Beren), Grand Café Weerter Bazaar in Weert, Diverso in Nederweert en Landgoed Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch.

Projectplanning

Begin augustus is de werving voor het project van start gegaan. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 5 september aanmelden via https://cmag.nl/aan-de-gang-uitnodiging/uitnodiging. Ze worden vervolgens uitgenodigd voor een bijeenkomst waarbij de werkgevers en potentiële werknemers kennis met elkaar door middel van speeddates, waarna de definitieve deelnemers worden geselecteerd.

In de drie weken die daarop volgen ‘proeven’ de deelnemers van het horecavak tijdens masterclasses bij de verschillende bedrijven. Daarna volgen drie weken praktijkervaring tijdens een stage. Is deze goed doorlopen dan volgt de kers op de taart: een contract bij een van de horecazaken!

Deze nieuwe manier van werving- en selectie levert een win-win situatie op. Mensen gaan weer aan het werk én de horecabedrijven beschikken na dit traject over enthousiast, gemotiveerd en gekwalificeerd personeel, dat ze op een andere manier niet kunnen vinden.

Laatste week aanmelden project ‘AAN DE GANG’

Deel dit bericht: