FoodLab Limburg presenteert zich op de BBB

Vanaf maandag 11 oktober stond het MECC in Maastricht weer in het teken van de oudste horecabeurs van Nederland; de BBB! Na vorig jaar een editie te hebben overgeslagen was tout horeca wel weer toe om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

FoodLab Limburg had een stand ingericht en als thema De parels van Limburg meegegeven. Met reageerbuisjes gevuld met ‘smarties’ gingen wij het gesprek aan met werknemers in de horeca, die we vervolgens uitriepen tot de parels van Limburg. Een gimmick dat gewaardeerd werd en als  kapstokje diende voor veel leuke gesprekjes. Maar zeker ook met de ondernemers werden de parels van Limburg ingezet om een bruggetje te vormen naar het in dienst hebben van medewerkers. Opvallend was dat een groot deel van de gesprekken al snel over het topic ‘krapte op de arbeidsmarkt’ ging. Hierbij de inzet van FoodLab Limburg als zeer waardevol gekwalificeerd. Maar zodra vervolgens de vraag gesteld werd wat de ondernemer zelf zoal doet om medewerkers te binden en te (blijven) boeien was het antwoord vaker wat ontwijkend.

Duidelijk is dat we samen aan de slag moeten om mensen weer te enthousiasmeren om voor de horeca te kiezen, door bijvoorbeeld te laten zien hoe mooi het is om in de horeca te werken. Hierbij is het van belang dat werken in de horeca weer gezien wordt als vak, en niet als een bijbaantje. Dat de roep om vakbekwame en gemotiveerde medewerkers alom gehoord wordt, maar dat het zeker ook de branche zelf is die aan zet is. Natuurlijk wil FoodLab Limburg daar waar mogelijk graag ondersteunen.

Vanaf maandag 11 oktober stond het MECC in Maastricht weer in het teken van de oudste horecabeurs van Nederland; de BBB! Na vorig jaar een editie te hebben overgeslagen was tout horeca wel weer toe om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

FoodLab Limburg had een stand ingericht en als thema De parels van Limburg meegegeven. Met reageerbuisjes gevuld met ‘smarties’ gingen wij het gesprek aan met werknemers in de horeca, die we vervolgens uitriepen tot de parels van Limburg. Een gimmick dat gewaardeerd werd en als  kapstokje diende voor veel leuke gesprekjes. Maar zeker ook met de ondernemers werden de parels van Limburg ingezet om een bruggetje te vormen naar het in dienst hebben van medewerkers. Opvallend was dat een groot deel van de gesprekken al snel over het topic ‘krapte op de arbeidsmarkt’ ging. Hierbij de inzet van FoodLab Limburg als zeer waardevol gekwalificeerd. Maar zodra vervolgens de vraag gesteld werd wat de ondernemer zelf zoal doet om medewerkers te binden en te (blijven) boeien was het antwoord vaker wat ontwijkend.

Duidelijk is dat we samen aan de slag moeten om mensen weer te enthousiasmeren om voor de horeca te kiezen, door bijvoorbeeld te laten zien hoe mooi het is om in de horeca te werken. Hierbij is het van belang dat werken in de horeca weer gezien wordt als vak, en niet als een bijbaantje. Dat de roep om vakbekwame en gemotiveerde medewerkers alom gehoord wordt, maar dat het zeker ook de branche zelf is die aan zet is. Natuurlijk wil FoodLab Limburg daar waar mogelijk graag ondersteunen

FoodLab Limburg presenteert zich op de BBB

Deel dit bericht: