Cursus Praktijkopleider (leermeester in de horeca)

Al geruime tijd is er sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Dit brengt sollicitanten in een betere positie. Werkgevers moeten hierop inspelen. Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk en onmisbaar onderdeel geworden, want werkgevers die investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers hebben een positief imago. De kansen die je als werkgever biedt aan werknemers om aan hun vaardigheden te werken of nieuwe dingen te leren wordt steeds belangrijker. Dit is voor zowel werknemer als werkgever positief, want goed opgeleide medewerkers zijn de kracht van je zaakvoering.

FoodLab Limburg stimuleert het leren in de praktijk: van eetcafés tot sterrenrestaurants, van hotels tot vakantieparken en toeristische attracties. Door een goede onboarding gevolgd door het goed inwerken/opleiden van medewerkers, stagiaires en leerlingen bouwen we samen aan de toekomst van onze mooie branche én hebben we de mogelijkheid om onze medewerkers te binden en te boeien.
Maar hoe zorg je ervoor dat een (nieuwe) medewerker goed wordt ingewerkt. Hoe draag je jouw kennis en ervaring op een juiste wijze over? Dat alles leer je in deze cursus.  En als je de cursus voldoende afrond, beantwoord je meteen aan één van de erkenningseisen van  SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en mag je als leermeester aan de slag en binnen je bedrijf leerlingen opleiden!

Leer in deze cursus onder andere het verschil tussen de verschillende communicatiemethodes, de kracht van actief luisteren en door te vragen bij jouw stagiair en leerling of nieuwe medewerker

Aan de orde komen onder andere de volgende onderdelen:

  • Werven en selecteren van nieuwe medewerkers
  • Onboarding, wanneer begin je ermee?
  • Inwerken en begeleiden van medewerkers
  • Coachen en beoordelen van medewerkers
  • Verschillende communicatietechnieken
  • Feedback, Feedforward geven en ontvangen
  • Observeren en beoordelen

Introductie:  Dinsdag 16 mei 2023 online via Ms Teams van 10.00 – 11.00 uur.
Onderwerp: informatiebijeenkomst

Lesdag 1: Dinsdag 23 mei 2023 online via Ms Teams van 13.00 – 16.00 uur.
Onderwerpen: trends en ontwikkelingen & werving

Lesdag 2: Dinsdag 30 mei 2023 fysiek van 10.00-15.00 uur.
Locatie: nog niet bekend
Onderwerpen: selectie/ onboarding en inwerken & opleidingsplanning en communicatie

Lesdag 3: Dinsdag 6 juni 2023 fysiek van 10.00-15.00 uur.
Locatie: nog niet bekend
Onderwerpen: leerdoel & instructie

Lesdag 4: Dinsdag 13 juni 2023 fysiek van 10.00-15.00 uur.
Locatie: nog niet bekend
Onderwerpen: gesprekken, feedback en feedforward & observeren en beoordelen

Duur: 4 lesdagen

Locatie: 3 lessen (dagen) zullen op locatie georganiseerd worden en 2 lessen zullen online plaatsvinden

Prijs: € 325,- p.p. (excl. BTW) (partners van FoodLab Limburg krijgen 20% korting)

Limburgse horeca en scholen gaan 90 leermeesters gratis trainen

Deel dit bericht: