Over FoodLab

FoodLab Limburg is hét platform voor horeca in Limburg

Een platform voor eten en drinken en vooral een inspiratieplatform voor training, ontwikkeling en kennisdeling in Limburg. Het platform waar alle betrokkenen vanuit de horeca/ fastservice (zowel bedrijfsleven als ook het onderwijs) samen komen, betrokkenheid voelen en verbinding creëren.

Maar FoodLab Limburg is veel breder dan dat. FoodLab Limburg is een betrokken en betrouwbare partner. Een partner die naast opleidingsvraagstukken ook allerlei andere thema’s oppakt zoals, begeleiding van zorgstudenten en een BBQ-traiteur workshop. Met de focus op een aantal kernwaarden:

Een krachtige samenwerking

Het project FoodLab Limburg bestaat in 2023 vijf jaar. In 2023 is de krachtige samenwerking ontstaan binnen het horeca/ fastservice onderwijs in Limburg door het project FoodLab Limburg te verduurzamen.

Foodlab Limburg is een samenwerking van bedrijven in de food- en hospitality-sector, de provincie en het mbo-onderwijs in Limburg. Duurzaam opleiden, samen innoveren is onze slogan, waarin we precies hebben gevat wat onze missie is. Wij zijn opgericht om het leren in de praktijk vorm te geven, op een duurzame, nieuwe manier, samen met het bedrijfsleven en met oog voor de toekomst. Want we zien dat er een groot aanbod is van horecabedrijven. Juist deze branche is een van de economische pilaren van onze provincie.

In samenwerking met Vista College, Gilde Opleidingen en SVO Vakopleiding Food gaat FoodLab Limburg verder.

Culinaire regio van Nederland

Limburg staat bekend om zijn culinaire en gastvrije karakter. Wij zijn dé culinaire regio van Nederland, de provincie die het hele jaar door – alleen al door onze ligging – toeristen en dagjesmensen ontvangt uit Nederland, België en Duitsland. Wij zijn de provincie van de streekproducten, van de asperges, de wijnhuizen, de bierbrouwerijen en de boomgaarden. Of je nu in Maastricht komt of in Venray, Sittard of Venlo, overal vind je die Limburgse gezelligheid in restaurants, cafés en familiehotels. Wij hebben een levendige horeca, waar we trots op zijn. En waar we goed opgeleide, enthousiaste mensen voor nodig hebben.